Skip Navigation LinksForside > Om Alkalær

Eag V. Hansn

 

Eag V. Hansn er stifteren af Alkalær. Han har i to årtier beskæftiget sig intenst med de dybereliggende årsager til læse- og staveproblemer.

Hans opdagelse af Læsetrappen og dens naturlige læseudviklingstrin markerer begyndelsen på en helt ny epoke inden for læseområdet. Med indførelsen af Læsetrappen kan Danmark således blive det første land i verden der garanterer at alle lærer at læse!

Eag er af den overbevisning at hvis noget ikke virker ordenligt eller korrekt, så må man lave det om. Også selv om man er vant til noget andet. Det er det han har gjort med Alkalær, hvor det har været nødvendigt at gøre op med nogle normer i skolen.

Eag V. Hansn er desuden uddannet lærer, musiker, forsker og forfatter.


Vision & formål

 

Alkalærs vision er at ALLE KAN LÆRE AT LÆSE.

Alkalærs overordnede formål er at uddanne nuværende og kommende generationer til et liv med flere muligheder igennem øgede læsefærdigheder. Læsesvage der får løst deres basale problem, får langt hurtigere succes i livet – rent fagligt, men også socialt. 

Øgede læsefærdigheder kan spare skolesystemet for ufattelige mængder af resurser, og samfundssocialt kan det spare staten for oceaner af penge. Men vigtigst af alt: Menneskeligt får vi et bedre samfund med større viden, positivitet og gåpåmod. Forlaget Alkalær

 

De første udgivelser Eag V. Hansn fik udarbejdet, blev trykt via andre forlag, men i længden var det ikke tilfredsstillende.

Derfor stiftede Eag i 2004 sit eget forlag – Alkalær v/ Erik Vierø Hansen – som et enkeltmandsselskab. Selve navnet Alkalær er skabt ud fra den erfaring Eag gjorde sig i de forgangne år, nemlig at alle kan lære at læse. Eags kone, Anne Vierø Hansen, blev den nærmeste sparringspartner og redaktør på udgivelserne. Hun tog sig også af alt det administrative omkring virksomheden. En uvurderlig hjælp!

Forlaget blev optaget i brancheforeningen BFU.

Som for de fleste iværksættere var de første år meget hårde, og i denne periode var salg af materialer samt Eags privatundervisning til læsesvage elever den eneste indtægtskilde i virksomheden.

Det var først i 2011 at virksomheden begyndte at få lidt økonomisk succes, nemlig i forbindelse med udgivelsen af håndbogen "Læsetrappen" som fik flere til at kende til og bruge systemet. Eag var også begyndt at uddanne andre undervisere i Alkalær-metoden, så de sammen kunne samle op på alle de læsesvage børn og voksne der var over hele landet. 

De efterfølgende år var Alkalær en gazellevirksomhed med støt stigende succes, og der var nu behov for ansatte og et mere professionelt setup. I den forbindelse blev Hasse Palmelund i 2016 ansat som direktør, hvilket var så succesfuldt at Headquarter kunne rykke ud af Eags og Annes private hjem allerede et par år efter.

I 2017 blev enkeltmandsvirksomheden omdannet til et anpartsselskab, Alkalær ApS, som i dag er driftsselskabet.

 

Undervisningsmaterialer og læseværktøjer

 

I vores shop kan man finde alle vores produkter. Der er bl.a. bestselleren ”BO SÅ EN KO” – Danmarks letteste læsebog, den anmelderroste håndbog ”Læsetrappen” samt adskillige undervisningsmaterialer, lydrette bøger, tablet-apps og brætspil. Alt sammen udviklet til at lære ALLE elever at læse.

Alle vores undervisningsmaterialer kan ses her i vores Katalog 2022.

 

Uddannelse

 

Alkalær efteruddanner lærere, pædagoger, læsevejledere m.m. til certificerede Alkalær-undervisere, således at de mestrer Alkalær-metoden. Det kan du læse mere om på vores side Uddannelse. Desuden udbydes andre uddannelser som Styr på klassen. Download vores Uddannelsesprogram her.

 

Privatundervisning

 

Vores professionelle Alkalær-undervisere tilbyder privatundervisning i hele Danmark samt enkelte steder i udlandet. Flere undervisere tilbyder desuden fjernundervisning via internet. Læs mere herom på siden Privatundervisning.

 

Headquarter


Headquarter kalder vi kontoret hvor den daglige drift foregår. Her nedenfor kan de se hvem vi er:

   

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt os


Alkalær ApS
Bygmarken 4A, Værebro
3650 Ølstykke
Telefon: 44 66 27 27
E-mail: info@alkalaer.dk