Skip Navigation LinksForside > Uddannelse

Børnehaveklasseleder Jeannie fortæller hvorfor hun bruger Alkalær 

Interview af distriktsskoleleder fra Skolegade Skole i Brønderslev

 

Du kan også lære alle at læse!

Opdagelsen af Alkalær-metoden og dens naturlige læseudviklingstrin markerer begyndelsen på en helt ny epoke inden for læseområdet.
Uddannelsesforløb

Et uddannelsesforløb strækker sig normalt over tre moduler. Hvert modul varer to hele dage. Uddannelsen er målrettet en lærer i indskolingen eller specialundervisningen, en privatunderviser, en underviser i dansk som andetsprog eller en forælder der ønsker at hjælpe sit barn. 

Undervisningsforløbet er ens for alle målgrupper. Alkalær tilbyder derfor både åbne kursusforløb hvor alle kan deltage, og lukkede forløb for medarbejdere fra en specifik skole, institution eller kommune.

Find ud af hvordan Alkalær kan hjælpe dig og eleverne på din skole: læs mere i denne elektroniske folder.

 

Uddannelsesforløb

Et uddannelsesforløb strækker sig normalt over tre moduler. Hvert modul varer to hele dage. Uddannelsen af en fungerende underviser i indskolingen, i specialundervisningen, en privatunderviser eller fx en forælder der ønsker at hjælpe sit barn, er identisk. Alkalær tilbyder derfor både åbne kursusforløb samt lukkede forløb til skoler og institutioner.

 

Uddannelsesbeskrivelse

Modul 1 - 100 % lydrette ord

Vigtigheden af lydrette ord kan næppe overvurderes. Det gælder for begynderen, men også for de ældre elever med læsevanskeligheder.

Dette modul er særligt vigtigt for dansklærere, børnehaveklasseledere og specialundervisningslærere. Modulet omhandler de helt grundlæggende principper for læseindlæring, og du lærer værdien af at lege læringen ind og får mange lege med hjem til eleverne.

På kurset arbejder vi med fonetik, kreativitet og anerkendende pædagogik. Vi kommer omkring bogstavernes navne, former og lyde, konsonantklynger samt hårde, korte og lange vokaler og – ikke mindst – 100 % lydrette ord som er det næste trin efter indlæringen af bogstavernes lyde.

Pris: 9.750,- per deltager (inkl. materialer og forplejning)

 

Det siger de tidligere kursister:

"Kurset har været dejlig praksisnært. Jeg har fået nogle værktøjer & materialer, jeg kan gå hjem og bruge i min 1. klasse allerede i morgen. Her var den hellige gral - sådan lærer jeg alle mine elever at læse", A.J.

"Det har været meget relevant og spændende. Det er utroligt, at jeg som lærer efter 22 år først nu er blevet helt bevidst om bogstavernes lyde - så de sidder på rygraden. Det er uvurderligt, når man underviser i indskolingen", L.P.

 

Modul 2 - Bryd læsekoden, og lær om ”drilleord”

På modul 2 får du som underviser en helt konkret og brugbar viden om ord med ikke-alfabetiske lyde (drilleord). Du får masser af redskaber til at hjælpe dine elever sikkert og trygt i den svære overgang fra lydrette til almindelige tekster.

Det er på dette trin at eleverne ofte får problemer med afkodningen hvis de ikke får den nødvendige hjælp.

Du lærer derfor på dette modul om det hemmelige alfabet der løser børnenes udfordringer, så du kan bringe hele klassen samlet i mål med læsningen.

Modulet underbygger en struktureret undervisning i ’De 120 mest brugte ord’ og gør dig til en bedre indskolingslærer for elever med læsevanskeligheder.

Pris: 9.750,- per deltager (inkl. materialer og forplejning)

 

Det siger de tidligere kursister:

"Det har været et spændende og lærerigt kursus, der levede op til mine forventninger. Kurset har budt på personlig og faglig udvikling og aha-oplevelser. Fedt!", M.K.J.

"Det er rigtig dejligt, at man som gammel erfaren dansklærer stadig kan lære nyt og blive udfordret på sin faglighed. Det er spændende at nørde med lyde!", B.B.

 

Modul 3 - Træn læseforståelse, og få styr på stavning, konsonantskifte og vokalrækker

På dette modul lærer du at kombinere viden fra de to forrige moduler. Du lærer om konsonantskift og de tre vokalrækker samt hvordan de bruges i praksis, både i læsning og i stavning. Vi dykker også ned i læsningens grundelementer: afkodning og forståelse.

På modulet gennemgås to hele materialemapper som du får med hjem, klar til brug i din undervisning.

Du får helt konkrete bud på hvordan du gør eleven bevidst om tekstens indhold. Desuden giver vi præcise anvisninger om hvad du gør med elever der har mistet interessen for læsning eller er blevet decideret skoletrætte.

Dette modul er relevant for alle indskolingslærere.

Pris: 9.750,- per deltager (inkl. materialer og forplejning)

 

Det siger de tidligere kursister:

"ALLE dansk- og retskrivningslærere skal lære Alkalær, så de kan lære deres elever at læse og stave. Alkalær har ændret mig som underviser, for jeg fagligt ved, hvordan man lærer at læse og stave så jeg kan hjælpe ALLE mine elever med det", J.S.S.

"Jeg har været på en rejse gennem det danske sprog, har lært meget og er blevet klogere. Jeg har grinet, er blevet udfordret og har sparret med andre. Metoden er genial og instruktøren er fantastisk", E.R.

 

Rabat hvis du køber tre moduler

Tre moduler: 25.000,- per deltager (spar 4.250,-)

Skriv i kommentarfeltet ved web-bestilling hvis du ønsker at bestille alle tre moduler.

 

Fonetik-kurset De fonetiske metoder er til de elever der har det sværest

Vil du gøre en forskel for dem der har allersværest ved at lære at læse, så er fonetikken det rigtige sted at dykke ned.

På dette modul får du en gennemgribende forståelse af fonetikken der kan bruges som et værktøj når dem der har allersværest ved at bryde læsekoden, skal lære at læse, og når fremmedsprogede ønsker at tale bedre dansk.

Fonetikkurset er for undervisere der ønsker at kortlægge den afgørende forskel på stød og tryk, for på dette kursus bliver der udforsket, arbejdet, rettet og indlært alle detaljer af sproget så du kan nå nye højder i din undervisning.

Modulet består af intensiv træning i Alkalærs fonetiske metode og foregår udelukkende online over ti uger a halvanden time med tre deltagere pr. hold, suppleret af hjemmeopgaver.

Viden fra dette modul kan også bruges hvis du underviser i fremmedsprog, f.eks. tysk eller engelsk.

For at kunne indskrive dig på fonetikkurset skal du have afsluttet Modul 2 på Alkalærs grunduddannelse.

Pris: 4.000,- per deltager (inkl. materialer og forplejning)

 

"Styr på klassen"-workshop

Praktisk workshop for alle undervisere der ønsker at forbedre deres evne til at styre klassen.


Forløbet indbefatter to besøg på skolen, hvor der arbejdes med både teori og praksis. Teorien til dette kursus er baseret på en teoribog der lever op til den gældende skolereform. Ved første workshop bliver der tilrettelagt implementeringsforslag som efterfølgende evalueres ved anden
workshop.

  • Praktiske øvelser
  • Konstruktiv kontrol
  • Overlev inklusion
  • Skab fred og arbejdsro i klassen.

Bogen “Styr på klassen – undgå praksischok/overlev inklusion” sendes til alle deltagere inden start.

Maks. 16 deltagere.

Pris: 12.000,- 

Download uddannelsesprogrammet og læs om de andre muligheder du har for efteruddannelse af hele lærerkollegiet.

Uanset om du er fra en fri- eller folkeskole er der i perioder diverse muligheder for at søge tilskud, f.eks. som her.

OBS! Der er 50% binding ved tilmelding af kurser og workshops, dvs kun 50% kan refunderes ved afbestilling!

Læs artiklen "Min skole er død" af Eva Hejlsø.

 

Betalingsbetingelser gældende for alle moduler/kurser

  • Kursusgebyret skal være betalt senest en måned før kursusstart.
  • Tilmeldingen er bindende. Ved afbud kan kun 50 % af kursusafgiftenkrediteres.
  • Det er muligt uden beregning at flytte til andre hold.
  • Det er muligt for skoler og institutioner at skifte deltagere ud.

Er du ansat af staten, kan du søge støtte til uddannelses- og kursusgebyrer.

Når du har afsluttet et forløb, kan du altid kontakte Alkalær, hvad enten det gælder faglige spørgsmål eller mere generelle informationer mht. anvendelsen af Alkalær-metoden.

 

Hvor kan man blive uddannet?

Vores egne åbne kurser afholdes som udgangspunkt på en af følgende lokationer:

Uddannelsesmodulerne ligger som regel på onsdage kl. 9.30-16.30 og torsdage 9.00-16.00 både på Sjælland og i Jylland, men der kan forekomme undtagelser.

Dagsforplejning er inkluderet i priserne, men evt. overnatning skal man selv sørge for. Ved eksterne, lukkede hold kan dage og tider tilpasses.

Eksterne kurser: Vi tilrettelægger gerne lukkede kurser for kommuner, distrikter, lærerkollegier, specialskoler m.m. på 10-20 deltagere pr. hold.

 

Kommende uddannelses-moduler:


Modul 1
Modul 3

 

I løbet af sommer/efteråret 2024 kommer flere datoer et halvt år frem.

 

Download uddannelsesprogram

Direkte link til download.