Skip Navigation LinksForside > Blog
Lidt strøtanker om nationale tester


Er der huller i taget? Man siger at det regner ind …

Alle beboerne har fået at vide at der er ca. 70 % tage med huller i. Og nu er vi urolige, for problemet er blevet testet. Fine, højtuddannede akademikere har udviklet et testapparat helt specielt målrettet til huller i tage. Meget omkostningsfuldt, meget besværligt at udføre den omfattende test på alle huse i byen. Men evidens-baseret, det må vi gå ud fra.

Analysen af hullerne blev også udført sidste år – og året før. Og hullerne flytter sig lidt. Det er nok noget der ligesom er opstået af sig selv. Det ligger i tiden. Bekymrende, det er det i hvert fald.

Naboen spørger om den veluddannede forhørte sig om hvor det regner ind? Næh! Om der er væltet nogle træer ind over taget? Næh. Jamen fik du så at vide hvordan du skal udbedre hullerne, hvis de overhovedet er der? Næh! Jamen kigger de overhovedet på taget?  Næh, det var mere sådan en slags ’føler’ de anvendte!

Ved vi hvem der står bag analyseapparatet? Næh! Er der nogen der ved om det er præcist? Næh, men der er nogen der siger at det er det bedste på markedet indtil videre, og at det er den eneste form for måling der er blevet foretaget i stor nok udstrækning til at man kan fornemme tendenser.

Og så kommer Thomas. Han er håndværker i byen. Hvad står I to og snakker om, spørger han. Åh, vi er såmænd bare urolige over alle de huller der er i vores tage …

Nå, det. Hvorfor reparerer I dem ikke bare?

Jamen det kan man da ikke. Vi er ikke akademikere.

Pyt, skidt med det. Jeg kravler da bare op på taget, finder ud af skadernes omfang, hvordan de er opstået, og så fikser jeg det.

Kan du det? Du er jo bare en håndværker?

Det kan jeg sagtens. Det tager måske lidt tid, men det virker hver gang. Og hvis du nu kigger med mens jeg arbejder, så kan du jo hjælpe naboen osv. I løbet af no time er der sgu ikke flere huller i de hytter.

Jamen …

Ikke mere ”jamen”. Har du en stige?

 

At lære elever at læse er et håndværk – og alle kan lære at læse!