Skip Navigation Links

Velkommen tilbage fra sommerferien


Et glædeligt nyt skoleår står foran os, og det er jo altid magisk at starte i skole igen: glade unger og masser af sol og sommer. Nu begynder tilværelsen som skoleelev, hvor der både skal læres om tal, bogstaver og relationer.


Forskning om håndfonemer

Allerede inden sommerferien gik i gang, publicerede Københavns Universitet ny forskning der peger på, at det vi allerede gør i Alkalær-metoden, det virker.

Jo mere vi leger, jo mere vi bruger kroppen jo bedre lærer vi. Det er vi selvfølgelig glade for hos Alkalær, og i den sammenhæng kan vi bringe en rigtig god nyhed!

 

Alkalær – nu med krops-fonemer!

Vi er nu færdige med Alkalærs nye håndfonem-alfabet hvor børnene gennem fagter og brug af hele kroppen kan lære bogstavernes navne, former og lyde. Vi kalder dem krops-fonemer fordi vi opfordrer til at børnene bruger HELE kroppen.

Med en legende, smilende og dansende video får børnene en sjov oplevelse med at lære og genbesøge de mange lyde der er i alfabetet. Se videoen her.


 

Historier om tal og bogstaver

Og når I så er godt trætte i benene efter en god krops-fonems-dans, så kan I jo fortsætte læringen med ’Historien om bogstaverne’ og ’Historien om tallene’. Genial til oplæsning i klassen eller derhjemme i haven når sommersolen titter frem. Læs mere om bøgerne her.

 

 

 

 

Lydret domino med 2-3 bogstaver

Den gratis gave i dette nyhedsbrev er et domino-spil der træner lydrette ord med to bogstaver – download spillet her. Perfekt til begynderlæseren der allerede har lært bogstavernes navne, former og lyde. Opret en bruger på www.alkalærsunivers.dk, og download mange flere gratis opgaver og spil.

 


Alkalær ønsker dig og dine unger en lærerig og sjov skolestart